De school

AZC-school “de Bazaar” is een openbare basisschool voor vluchtelingenkinderen van  4-13 jaar. De school heeft een bestaansduur van 3-5 jaar en is gestart op 5 oktober 2016. De school is verbonden aan een asielzoekerscentrum (AZC) en bevindt zich op het terrein van het AZC. Er staan woningen voor 500 azielzoekers, de kinderen wonen dus naast de school.

Op de Bazaar is plaats voor maximaal 50 kinderen.

Locatie                                                                       

De school is gelegen aan de Lange Kleiweg 72, 2288 GK Rijswijk, aan de rand van een industrie- en kantorengebied in Rijswijk,   nabij snelweg A4, het Wilhelminapark en station Rijswijk.

 

Onze leerlingen

Op de Bazaar zitten vluchtelingenkinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. De afkomst is divers, maar de meeste kinderen komen uit Syrië, Ethiopië, Eritrea, Turkije, Afghanistan en Irak. Leerlingen blijven bij ons op school totdat het gezin gaat verhuizen naar een vaste woonplaats ofwel vertrekt naar een volgende opvanglocatie.

 

Openbaar onderwijs

Openbare scholen staan open voor alle kinderen van welke godsdienst of levensbeschouwing dan ook. Dat betekent dat wij rekening houden met - en respect hebben voor elke religie en achtergrond.

Stichting Librijn is verantwoordelijk voor het openbaar primair onderwijs in Delft en Rijswijk. Bij Librijn zijn 11 basisscholen aangesloten (ca. 3000 leerlingen en 320 medewerkers).

 

 

De Bazaar is administratief gekoppeld aan:

Steenvoordeschool

Dr. Poelslaan 2-4

2285 VD Rijswijk

Brinnummer: 12WB01